Handla second hand

Har du någonsin gått in i en butik som säljer kläder second hand, alltså i en butik där de säljer kläder som är begagnade och har använts av någon annan? Eller egentligen behöver inte kläderna ens vara använda. Det kan finnas helt helt nya kläder på en secondhand affär, bara det att någon annan har köpt dem från en viss butik innan du köper dem.

Därför vill jag ändra bilden av att second hand butiker bara har användbara, slitna och tråkiga kläder. För vem vet, det kanske är just i en second hand butik som du hittar ditt nya favoritplagg? Det bästa du kan göra är att öppna upp ditt perspektiv och vara mer öppen för var och hur du kan handla kläder.

Våga testa dig fram

Visste du att det till exempel går åt lika mycket vatten att göra ett par nya jeans som en människa behöver i ett helt liv? Med tanke på hur många jeans det finns i världen är det helt sjukt att tänka hur många människor som skulle kunna ha haft tillgång till rent vatten om alla tänkte om när man köpte byxor.

Det är såklart inte bara jeans som kräver mycket vatten vid tillverkning. Alla typer av kläder kräver mycket av jordens tillgångar, tillgångar som jorden inte har hur mycket som helst av. Därför är det viktigt att handla second hand och återanvända så mycket som möjligt.

Mitt tips till dig är att gå till en second hand butik och ha ett öppet sinne. Kolla runt vad som finns och var inte rädd för att kläderna ska ha sämre kvalité eller liknande. För faktum är att mycket av det som finns att köpa i andra hand är både väldigt snyggt, fräscht och lyxigt!